HY Sapeurs Pompiers

Verkocht
€ 21.500,-
1967
Rouge Incendie Pompiers
95.000 km

In departement Tarn et Garonne, net onder Cahors en iets noordelijker dan Toulouse, begon deze HY zijn carrière. Bij de Sapeurs Pompiers werd hij ingezet, vaak waren de voertuigen multifunctioneel. De opstapjes aan de zijkanten vertellen dat er wel eens iets van het dak(rek) gehaald moest worden. De schuifruiten aan de zijkanten zaten er vast niet in voor de brandslanghaspels.

Soms werden ze als personeelsvervoer gebruikt, andere modellen waren een soort ambulance. Zo breed inzetbaar als hij toen was, is hij nu nog steeds. De recentste eigenaar gebruikte hem bijvoorbeeld de laatste 12 jaar als eenvoudig campertje. Maar met de schuifruiten en grote achterdeuren, eventueel aangevuld met een verkoopluik, kun je hem inzetten om van alles wat jij wil gaan verkopen op een sympathieke manier onder de aandacht te brengen.

Het zwaailicht is uiteraard uitgeschakeld, door ontbrekende bedrading en een gebreide slaapmuts in kleur. De lak is ooit eens ververst, niet superstrak, maar wel geheel passend bij de auto. Sinds ’98 is hij al in Nederland.

Technisch is er veel aandacht aan besteed. Ooit kwam er al een LPG-installatie in om de brandstofkosten wat te drukken. Recent zijn de remmen geheel aangepakt, evenals het koelsysteem. Ook kreeg hij een elektronische ontsteking.

Hij is, kortom, geheel klaar voor volgende avonturen. Jij mag roepen wat die zullen inhouden.