Garage

In elke fase van je eenden-bezit kun je bij ons terecht.

Overweeg je een eend aan te schaffen, dan vertellen we je wat goed bij je wensen past. We kijken of we een passende auto hebben staan, of voor je kunnen vinden. Mocht je eindelijk de eend van je tante kunnen kopen, dan doen we een aankoopkeuring voor je. Daarbij kijken we in welke staat hij is en welke werkzaamheden je er aan kan, mag of zou moeten (laten) doen.

Ook als je al een tijdje in je eend rijdt en dit ook lekker wil blijven doen, dan zorgen we met een onderhoudsbeurt dat alles in goede conditie blijft. We houden hiervoor een onderhoudsinterval van 7500km aan, waarbij we wisselend een kleine of grote onderhoudsbeurt uitvoeren. Hierbij lopen we een lange lijst van zaken na, stellen onderdelen af, smeren hier en daar een punt, maar kijken en luisteren vooral goed naar wat ons aan de eend opvalt. Moderne auto’s kunnen zonder, maar eendjes gedijen veel beter bij wat aandacht en liefde.

In elke fase van je eenden-bezit kun je bij ons terecht.

Moderne auto’s kunnen zonder, maar eendjes gedijen veel beter bij wat aandacht en liefde

Mocht je liefde voor je eend nog groot zijn, maar je eend nogal vermoeid: kom langs en we kijken wat er nodig is. Een motor-revisie, een goede gebruikte versnellingsbak of alleen een andere startmotor. Nieuwe spatborden, bodemplaten en voetenbak, voorruitframes, binnenschermen, kofferbakbodems, een nieuw chassis, een nieuw opgebouwde carrosserie of alleen een nieuwe bumper. Een glanzend nieuw dak, eindelijk weer eens lekker zitten op nieuwe bekleding of een set Michelins om nieuwe velgen. Wat je je eend ook gunt, wij kunnen er iets mee.

Zelfs in het geval je aan een afscheid toe bent, om welke reden dan ook, wij staan je bij. We zoeken zelf of namens jou naar een nieuwe eigenaar. Mocht het hiervoor te laat zijn, dan zorgen we voor een mooie herbestemming van delen van je eend.

Wat je je eend ook gunt, wij kunnen er iets mee.

Mocht het voor je eend te laat zijn, dan zorgen we voor een mooie herbestemming van delen van je eend.

Hoe ontstaat nou eigenlijk een Eendengarage?

In veel gevallen door na een geheel andere carrière plots je passie te gaan volgen. In onze gevallen ben je boekhouder, meubelmaker, autopoetser, bedrijfsleider, vinoloog, glazenwasser, muzikant of zoals in mijn geval hoofdopzichter bij een woningbouwvereniging. Toch word je plots nog meer levensgenieter en ga je met eendjes werken. De een laat ze glanzen, de ander laat het dunne metaal aan elkaar vloeien en de anderen zorgen dat het mechaniek soepel loopt. Samen hebben we lol en maken we mooie dingen, wat wil je nog meer.

In 19 jaar zijn we gegroeid van een loodsje, naar een werkplaats met showroom, naar een fors pand vol eenden. Achter een werkplaats voor het laswerk en de ruwbouw, met op zolder een flinke voorraad gebruikte onderdelen en nieuwe plaatwerk-delen voor de restauraties. Een showroom vol automobiel snoepgoed en een opslag van project-auto’s en ’s winters onze eigen auto’s op de eerste verdieping. Een flink magazijn met nieuwe delen van diverse leveranciers uit heel Europa, we zoeken overal het beste uit. In de grote werkplaats doen we revisiewerk, onderhoud en reparaties. Ook bouwen  we er eendjes op, in de laatste fase van de restauratie. Voor onze showroom-voorraad, in opdracht van klanten dichtbij of op bestelling van klanten uit het buitenland.