HY Pickup

€ 11.500,-
1968
Gris Metalissée
141.000 km

Wat kun je hier niet allemaal mee doen! Kamperen, er een markkraam van maken, een passend vervoermiddel voor je … (vul zelf je hobby, bedrijf, e.d. maar in). Je zou er ook paarden mee kunnen vervoeren, getuige de tekst achterop is dat ook gebeurd, maar ik zou het je niet aanraden.

In departement 13, bij Marseille, hebben ze in ieder geval gezorgd dat hij nog steeds bestaat. Dat is niet vanzelfsprekend, want ze werden meestal stevig bedrijfsmatig gebruikt, zeg maar uitgewoond, en konden roesten als de besten.

Toch werd het varkensneusje, zoals ze hem in Frankrijk noemen, ook altijd wel gewaardeerd. Omdat het harde werkers waren die niet snel stuk gingen, met hamer en beitel gerepareerd konden worden en erg veelzijdig inzetbaar waren; er zijn enorm veel verschillende koetswerken en opbouwen op het mooi modulaire chassis geplaatst.

Ook zijn sprekende uiterlijk, met de geribbelde platen zal de vroegere en huidige liefde voor de HY’s wel verklaren. Ze zijn in forse aantallen gemaakt, van 1948 tot 1981.

Deze is van ’68, heeft een 1600cc benzinemotor en staat klaar om weer op de weg gezet te worden. Hij staat al lang stil, dus remmen, banden en van alles eromheen vraagt aandacht. Het mooi verweerde uiterlijk zou best zo kunnen blijven, de bodem is goed. We leveren hem zoals hij is, rollend, met een niet geblokkeerde motor en met een attest om weer een kenteken te kunnen verkrijgen.