€ 12.000,-
1976
92.000 km

HY Pickup

In ’76 begon de carrière van deze HY Plateau. In departement 13, dus hij heeft vast het nodige tussen de wijnranken door gereden of mogelijk hun vruchten vervoerd. Door de keuze voor de kleinere, fiscaal aantrekkelijker motor, zal hij alleen lokaal gebruikt zijn, de relatief lage kilometerstand getuigt hier ook van.

Helaas weten we niet veel meer van zijn historie, tot hij rond ’07 naar Fréjus verhuist. Daar komt hij bij een restauranteigenaar terecht die hem opnieuw in de lak laat zetten, de laadruimte bekleed en een nieuwe huif laat monteren.

Wellicht had hij er promotionele plannen mee of wilde hij er zijn producten uit gaan verkopen. Feit is dat hij in 2012 weer afscheid nam en hem aan een verzamelaar in Nederland verkocht, waar hij tot recent lekker binnen stond.

Nu hebben wij hem hier staan en bieden hem aan zoals hij is. Hij vraagt (uiteraard) wat aandacht om hem weer goed rijdend op de weg te krijgen, maar het uiterlijk staat er al lekker fris bij voor de plannen die nu ongetwijfeld in je hoofd aan het borrelen zijn. Kom hem maar bekijken! We denken graag met je mee.