HY Pickup Banquettes

€ 19.950,-
1967
Gris Metalissée
123.000 km

De HY was bij Citroën te bestellen in een aantal verschillende vormen. De gesloten bus, die vervolgens door diverse carrossiers verlengd, verhoogd of anderszins verbouwd kon worden.  De chassis-cabine als basis voor nog vrijere expressie. En de pickup, die ook vaak verlengd of overkapt werd. Dit is er een met de standaardlengte en zonder huif. 

Vaak werden ze in het veld gebruikt om er allerlei lasten makkelijk in of op te kunnen zetten. Manden vol druiven, kratten vol flessen wijn of andere bourgondische taferelen zie je al snel voor je. Deze pickup heeft een paar prachtige houten opklapbare banken op de wielkasten, waardoor hij ook te gebruiken is om de plukkers te vervoeren.

Getuige de sticker op de voorruit, reed hij tot ’97 nog regulier rond. Ergens in Zuid-Frankrijk, vermoeden we. Heel bergachtig zal het niet geweest zijn, want hij heeft de kleine 1628cc H72 motor. Helaas weten we verder niet veel van zijn vroege historie. In 2018 werd hij in Nederland geïmporteerd, technisch klaar gemaakt en vervolgens verkocht aan een Duitse Citroën-liefhebber.

Nu staat hij klaar voor een nieuwe invulling van zijn leven. Statisch? Zou zonde zijn. Vervoer van je hele familie en honden naar het strand? Is een optie! Andere ludieke invullingen waarbij zijn prachtig gepatineerde uiterlijk goed naar voren komt! We zijn benieuwd!