HY Pickup

Verkocht
€ 15.000,-
1970
Gris Metalissée
121.000 km

Yvan was agriculteur in een land waar het ondersteboven hangen van de vlag niet zoveel zin heeft. Midden in een wijnstreek, aan de oevers van de Durance, teelde hij groenten, meloenen, wortels en knollen. Vermeldt het handelsregister in de Provence.

Hij kocht in ’70 deze HY Plateau met een hoge huif en de kleine 1600cc motor. Deze was fiscaal iets aantrekkelijker, haast had hij niet en ver hoefde hij niet te reizen. De manden of kratten met teeltresultaat werden eenvoudig achterin geschoven, de laadvloer leed nog het meest, de rest had best een goed leven. 

In 2007 werd besloten dat de HY met pensioen mocht en als tehuis werd het nabije Musee Automobile de Provence gekozen. De wagen was behoorlijk goed geconserveerd gebleven, alleen een paar plaatwerkdelen aan de voorzijde werden in het klassieke, vale Gris Métalissée herspoten. 

Toen dit museum zijn collectie iets uitdunde, kwam hij in een museum in Nederland terecht. Aldaar werd de HY-collectie nu ook dusdanig groot dat ze het pand uitpuilde; een kans voor ons om hem weer op de weg te krijgen. 

We bieden je dit werkpaard met originele huif aan zoals hij is. Zodat je -samen met ons- rustig kunt gaan kijken wat ermee te doen. Weer rijklaar maken en zo houden? Er een unieke campeer- of verkoopwagen van maken. Kom maar op met je plannen, we zijn benieuwd.