HY Philips

Verkocht
€ 7.500,-
1965
146.000 km

Heb je een Philips-verzameling, dan is dit de vitrine waar je al jaren naar op zoek bent. En je kunt er je collectie, uiteindelijk, ook nog mee rondrijden…

Uiteindelijk, want er zit nog wel wat werk aan. Hij staat al heel lang stil en is ook nog gebruikt als verkoopwagen voor snacks, langs de weg.

Maar het is ons inziens wel de moeite om hem weer in oorspronkelijke glorie te herstellen. Want het is een prachtig stuk historie. Je had op het platteland niet op elke straathoek een winkel in elektrische apparaten. 

Met deze rijdende vitrine kwam de Philips-dealer naar je toe. Op het dorpsplein, of misschien wel aan de deur, liet hij zien welke puike apparatuur het leven een stuk makkelijke kon maken. Zo stonden er vast wasmachines, koelkasten, radio’s en televisies in uitgestald. Met een orderboekje ernaast. 

In het recent verschenen HY-boekje van Citroexpert vind je er een mooie foto van. De HY op straat, met geïnteresseerd volk eromheen. 

Dergelijke bussen werden door Currus gebouwd onder de naam HYCural. Ze waren geheel vrij in te richten.

Wij zien al voor ons wat je er allemaal mee zou kunnen doen, maar vinden het veel leuker om het van jou te horen. Kom maar op met je plannen. Philips-verzamelaars krijgen korting…