€ 12.500,-
1964
Gris
93.000 km

HY Currus

Citroën leverde zelf de HY’s in de standaard-uitvoeringen, maar je kon – via de dealer – ook allerlei modellen van carrossiers bestellen. SAPA bouwde bijvoorbeeld de verlengde en verhoogde versie, Heuliez maakte allerlei veewagens en Currus ontwierp een veelheid aan modellen en verbouwingen. Van marktwagens tot ambulances, en ook busjes voor personenvervoer.

Dit busje werd in ’64 in Zuid-Frankrijk geleverd. Wellicht voor een school, buurtbus of een bedrijf dat zijn personeel wilde vervoeren. Vanaf ’70 is hij geregistreerd geweest in de Vaucluse, vanaf ’95 bij iemand in het dorpje Blauvac, midden in een wijnstreek. Je zit de plukkers al op de bankjes zitten en de dozen met flessen heerlijke wijn opgestapeld in de laadruimte.

Hij is best goed bewaard gebleven, op een paar plekjes rondom na. Een mooie basis om iets moois van te maken en je grote familie stijlvol (en heerlijk traag) in te vervoeren. Een leuk interieur en wat gordijntjes erin en het is een camper. Ook zien wij mogelijkheden om er een leuke promotie-auto voor je bedrijf van te maken.

Hij is voorzien van een Indenor Diesel-motor, een lawaaiig, maar betrouwbaar stuk techniek. Met wat HVO 100 of bio-diesel past hij nog wel in de huidige tijd, of we voorzien hem van een elektromotor; we zijn er net een mooie set voor aan het ontwikkelen.

De prijs is gebaseerd op de auto zoals hij is, op Frans kenteken. Hij kan zo meegenomen worden, of we maken er samen met jou een mooi plan bij.