2cv AZU

Verkocht
€ 15.950,-
1958
Gris Clair
68.000 km

In ‘51 komt er een besteluitvoering van de eend op de markt, de AU. Het Model A Utilitaire heeft slechts 9pk en kan 250kg dragen. In ’54 wordt het motorvermogen vergroot naar 12pk en heet de besteleend AZU.

De AZU maakt een hele carrière door, maar die van het eerste model – met ribbelkap – eindigt in ’61. Dan krijgt hij een modernere motorkap en later ook wat grotere broers.

Deze AZU reed vanaf het najaar ’58 in de buurt van Auxerre rond. De heer De Montaudoin kocht hem en gebruikte hem als bedrijfswagen, helaas weten we niet wat hij precies deed. Wel wilde hij graag wat zicht rondom hebben, dus werden extra ramen van de firma Sagais uit Levaillois gemonteerd. Op de achterzijde is zijn woonplaats Ste. Pallaye vermeldt, zoals toen gebruikelijke was. Ook staat het originele kenteken uit departement Yonne er nog op geschilderd.

In 2006 werd bij de Préfecture een document opgevraagd om de auto weer te kunnen registreren. Dat was vast een moment dat hij overging naar een volgende eigenaar, in Chablis. Alleen de eerste eigenaar staat vermeld, dus hij is nooit

We weten dat in Frankrijk de bodemplaten vervangen zijn en een aantal technische zaken aangepakt werden. Verder is hij gelukkig erg origineel en onaangetast gebleven. Hierna werd hij door een Hollander aangekocht en meegenomen naar Citromobile, om vervolgens aangekocht te worden voor een Hollandse verzameling. Daar stond hij sinds 2009.

Nu staat hij hier en hebben wij hem opnieuw rijdend gemaakt en voorzien van NL-kenteken. Hij rijdt geweldig, je voelt dat hij echt maar 68.000km gereden heeft, onze oude-eenden-specialist is erg onder de indruk. Leuk detail bij oude AZU’s is dat de binnenkant een lichtere kleur gespoten is dan de buitenkant.

Nieuwe banden, nieuwe remmen, flink wat onderhoud en afstelwerk. Verder hebben we er zo min mogelijk aan veranderd, om zo de keuzes zo veel mogelijk bij een nieuwe eigenaar te laten. Alleen de stoelbekleding hebben we (tijdelijk) vervangen, anders konden we niet zitten…