2CV AZU

€ 15.000,-
1969
Bleu
101.000 km

Deze besteleend startte zijn leven in het geel, AC 311 Jaune PTT om precies te zijn. Jaren bezorgde hij de post in Frankrijk, met het blauwe logo van La Poste op zijn zijkant. Vaak kregen deze eendjes een tweede leven, voor een ander bedrijf, op de boerderij of elders. Deze AZU kreeg zelfs een derde leven, nu in het blauw.

Ruim 10 jaar geleden werd hij naar België ontvoerd, waar hij geheel gedemonteerd werd en een restauratie onderging. Geel was blijkbaar niet de favoriete kleur van de eigenaar, dus werd het lichtblauw. Het staat hem erg goed en mooi klassiek.

Hij werd grondig aangepakt. Het chassis werd gelakt, de gehele carrosserie ook, de techniek werd aangepakt en snort heerlijk. Ook aan het zitcomfort is gedacht, hij kreeg nieuwe stoelmatjes.

Hij rijdt fijn en strak. Niet heel vlot, want 18pk is niet ruim bemeten. De AZU-A heeft nog een 6 Volt elektrische installatie, een van de laatste klassiekers. Het jaar erna kreeg de AZU-B 12 Volt en 3pk meer. Hierna kreeg hij ook nog brede ribbels en werd 250 genoemd.

Dit klassieke besteleendje heeft dus nog de smalle ribbels en de knipperlichten aan de zijkant. Origineel heeft hij voor geen clignoteurs, maar dat vond de Belgische eigenaar toch iets te bont en te slecht zichtbaar. Dus kreeg hij er ook twee voor.

Een jaar geleden kwam de eend naar Nederland en reed hier een paar rondjes. Nu is hij beschikbaar voor jou om er mee op te vallen in het landschap, want (positieve) aandacht trekt hij zeker!