AZU

€ 14.500,-
1963
Vert Cactée
101.000 km

Montcléra, in departement Lot, is vermoedelijk nog steeds zo dunbevolkt als in ’63. Toch runde mevrouw Astorc er een kruidenierszaakje waarbij gemotoriseerd vervoer welkom was, waarschijnlijk om de boodschappen te bezorgen of de lokale producten uit de buurt te verzamelen.

In ’63 kocht ze een HY en deze AZU. De laatste werd tot ’95 gebruikt en beide werden daarna in de schuur bewaard. Een vriend van de garage verhuisde van Nederland naar het fraaie dorpje en kreeg contact met zijn medebewoners, die al snel doorkregen dat hij een liefde voor Citroëns heeft. 

Lang verhaal kort; de HY werd houtopslag in de tuin en de AZU kreeg een nieuw mobiel leven. De techniek werd aangepakt om hem weer goed rijdend te maken. Een vriend werd verliefd op het wagentje en besloot hem mee te nemen naar Nederland.

Hier werd hij nog verder verbeterd. Wat kritieke plekken aan de koets en het plaatwerk werden vervangen of hersteld, waarna de betrokken lak weer aan het oude uiterlijk werd aangepast. Met een erg sympathiek autootje als resultaat. Door zijn gebrek aan snelheid en overvloed aan lengte van de eigenaar werd er niet heel veel van het rijden genoten, maar des te meer van de aanblik. Toch mag hij nu door naar een volgende liefhebber.

Wij zetten recent nog wat puntjes op de i van de techniek, zodat hij klaar is voor jou. Kom gerust kijken of jij er beter in past en of je onthaasten met 18pk vermogen heerlijk vindt. Mocht je toch wat vlotter willen, we kunnen hem ook nog voor je voorzien van een 533cc opvoerset.