2cv AZ

€ 17.500,-
1959
Champagne
46.000 km

In België geproduceerde eendjes hebben altijd onze speciale aandacht. Zeker als ze dan ook nog een origineel Nederlands kenteken (ONK) hebben. De modellen uit de fabriek in Vorst hebben leuke specifieke details, bijvoorbeeld in de verlichting.

Je vindt er veel over in het boek Filles de Forest en op de gelijknamige website.

Deze AZ kochten we recent van een verzamelaar die hem eerder kocht van degene die hem een aantal jaren geleden restaureerde. Dit deed hij samen met Jan Bonthond, een gerenommeerd adres. De auto is dan ook erg grondig en zorgvuldig aangepakt.

De kleur staat hem bijzonder goed. Lekker fris en sprankelend, als de bekende drank. Rijden gaat lekker soepel en in slow motion. Je zit heerlijk op zachte stof, soepel opgehangen aan rubbers, in een zacht wiegende carrosserie.

We kwamen in contact met een aantal vorige eigenaren, die hem beheerden in de periode van het eind van de jaren ’70 tot begin jaren ’90. In hun fotoboeken waren nog kiekjes aanwezig, die ze met ons deelden.

De hele restauratie is ook geheel gedocumenteerd, in 3 ordners. Aandacht voor detail alom dus. In de kofferbak is zelfs een bijpassende afdekplaat gemaakt, een hoes zorgt voor het weren van stof en een extra comfortabel kussen kan ingezet worden om helemaal in comfort weg te zinken.

Wij leveren hem kant en klaar en technisch geheel nagezien af.