2CV AZ

€ 6.800,-
1958
Gris Clair
46.000 km

Naar (bijna) nieuw restaureren is ook fraai, zeker als de onderhavige auto er echt aan toe is. Maar als je de keuze hebt een auto gewoon te laten zoals hij al decennia rondreed, dan heeft dat onze voorkeur. Deze eend is er een voorbeeld van.

Hij kwam in 1958 ter wereld en reed rond in departement Haute-Loire. Daar bleef hij tot 2004, toen hij naar het iets noordelijker Puy-de-Dôme verhuisde. Daarna reisde hij in 2017 af naar het nog noordelijker Pays-Bas.

In Frankrijk reed hij in bergachtig gebied. Misschien is hij daarom met een paar PO (Pays d’Outre-mer) opties besteld, een ruigere bumper en een oliebad-luchtfilter. Soms was deze uitvoering ook nog voorzien van een verstevigd chassis, maar dat zie je niet eenvoudig van buiten. Het kan ook zijn dat de latere eigenaar ze gemonteerd heeft. Hij heeft in ieder geval in de periode van zijn bezit de eend technisch klaar en rijdbaar gemaakt. 

Dat was fijn voor ons, want met een nieuwe accu en verse benzine liep en reed hij al snel. Uiteraard gaan we er nieuwe banden op zetten en de rest van de techniek even goed vertroetelen. 

De rest laten we zoveel mogelijk als hij is, tot jij – de nieuwe eigenaar – samen met ons bepaald hoe we hem verder afwerken. De vermelde prijs is voor de auto zoals hij is, als we ermee bezig gaan zal deze stijgen.