2cv A

€ 9.950,-
1951
Gris
70.000 km

Stel je zoekt een eend van je geboortejaar en dat is 1951, dan heb je waarschijnlijk flink moeten zoeken. Er zijn er in dat jaar maar 14749 gemaakt en daar zijn er maar enkele van over. Dit is er een van, je hebt hem gevonden!

’51 is het derde jaar van productie. In de eerste 2 jaar werden er echt maar weinig gebouwd, in ’51 begon de lopende band wat harder te draaien. Desondanks moesten mensen vaak jaren wachten op de levering.

Aan de restauratie van dit eendje is ooit in Frankrijk een begin gemaakt, waarbij helaas wat delen verdwenen zijn. Originaliteit was niet het belangrijkste doel blijkbaar. Hierna is hij in Nederland wat meer gecompleteerd, rijdend gemaakt en van een kenteken voorzien.

De originele 9pk is vervangen door een 12pk, dus hij is iets vlotter.

Ook het chassis en de achtervering zijn wat moderner. De deuren met de gezette, in plaats van geperste profielen, de oorspronkelijke motorkap en een origineel voorscherm zijn wel behouden.

De originaliteitsprijs op het Concours d’Élegance zal hij dus niet binnenslepen (daar hebben we dan wel weer een andere auto voor), maar desondanks is het een leuk vroeg eendje, met het doorlopende dakje en hangmat-stoeltjes. Er is nog wat ruimte voor verbetering en aanvulling, dus jij als enthousiaste hobbyist kunt er nog je hart aan ophalen.

De prijs is gebaseerd op de eend zoals hij is; rijdend, remmend, maar ook hier kan wat verbeterd worden. Uiteraard kunnen we dat tegen meerprijs ook voor je doen.

Mocht je nou van ’52, ’58, ’59 of ’60 zijn, dan hebben we daar ook een bijpassende eend bij…