20 11 2018

Mooie momenten

Tegenover onze garage vind je garage de Zeemeeuw, een bedrijf gespecialiseerd in Engelse klassiekers. De naam vindt zijn oorsprong in een vooroorlogse busdienst tussen de Noordzee en de Zuiderzee. Hier komt regelmatig apart auto-spul langs, wanneer was de laatste keer dat jij een Rover SD1, Austin Princess of een Allegro gezien hebt? Nou, deze laatste stond al een tijdje in ons zicht, oranje/bruin, origineel Nederlands gekentekend uit ’74, met DA in het midden.

De eigenaar ervan was al eens in onze toonzaal aan het neuzen geweest, maar kwam nu weer langs. Hij vertelde dat hij de Allegro vooral gekocht had omdat hij van zijn geboortedag is, 13 juni ’74. Dat is echt wel uniek, zei ik, ik zou willen dat ik eens een eend vond van 19 januari ’71! Hij vertelde dat hij de Allegro leuk vond, maar een eend eigenlijk nog leuker. Waarop ik hem meenam naar een toevalligheid in onze voorraad; een 2cv4 in Bleu Lagune, ook met een DA-kenteken. Ha, leuk!, zei hij en pakte zijn smartphone al om op de site van de RDW de verdere gegevens te bekijken. Daarna viel hij even stil, waarna hij diep zuchtte…

Ook van 13 juni ’74. Er is geen ontkomen aan, hij heeft er weer een auto bij.

We hebben er ondertussen samen een mooi plan bij gemaakt, waarbij de eend zoveel mogelijk blijft zoals hij is en voornamelijk technisch klaargemaakt wordt. Het eendje staat namelijk al vanaf ’82 stil, met slechts 32.000km op de teller. Destijds werd hij, speciaal voor een bruiloft, aan de buitenzijde overgespoten. Hij is op allerlei fronten nog verbazingwekkend solide en netjes. Zelfs het motortje liep vlot en mooi, na even sleutelen en benzine toevoeren.

Dit zijn auto’s en momenten waardoor we onszelf bofferds vinden…

Terug naar overzicht