18 11 2019

Hilke bouwt eendjes

Zien hoe een auto gebouwd wordt is intrigerend. Het huwelijk tussen de carrosserie en het chassis, bekleding en bekabeling erin, alle plaatwerk opgebouwd en ingehangen. Mooi om te zien hoe een verzameling onderdelen een auto wordt. We vinden het zelf fijn om eraan te werken of ernaar te kijken, maar merken dat het ook veel klanten biologeert. Dus vind je onze afbouw-werkplaats in de toonzaal, lekker vooraan in het zicht.

De carrosserie wordt eerst in onze laswerkplaats gerestaureerd en gaat daarna naar de spuiter voor een nieuwe laklaag. Ondertussen wordt in onze werkplaats de techniek gereviseerd en op het bestaande of nieuwe chassis gebouwd. Bij het afbouwen komen deze delen weer samen.

Een paar jaar geleden ontmoetten we Hilke, ze werkte voor onze buurman Ducktrail als tourleader. Ze reed al een paar jaar eend, leerde van de clubleden van het Eendeëi steeds meer over de techniek en sleutelde graag zelf. Het enthousiasme bracht ze blijmoedig over op alle klanten die een dagje met de Ducktrail-eenden op pad gingen. In haar volgende baan verkocht ze ons onderdelen, omdat ze bij de binnendienst van een van onze leveranciers werkte. Ondertussen restaureerde ze haar eigen gele eend in zijn oorspronkelijke glorie.

Toen ze van onze vacature voor een “Manus/Mandy van alles” hoorde greep ze haar kans en solliciteerde. We haalden haar er graag bij, waarna ze begon met alle mogelijke rotklusjes in de werkplaats, dingen waar we zelf steeds niet aan toekwamen. Maar tijdens het helpen bij het opbouwen van de eendjes bleek waar haar echte interesse en kracht lag; mooie eendjes bouwen! Omdat we daar behoorlijk wat vraag naar hebben, conventioneel en elektrisch, greep ze haar kans. Nu bouwt ze zelfstandig een eendje per week. Een bliksemcarrière.

Ze doet de voorbereiding, zorgt dat gebruikte delen weer klaar zijn voor hergebruik en zorgt dat er nieuwe delen bij komen. Op de bouwlijst staan de wensen van de klant of van onszelf, als het een auto voor de verkoop is. De kleur van het dak, wat voor bekleding en welke spullen moeten er nieuw of juist gebruikt op. De spullen worden tevoren op een rollend rek verzameld, zodat ze zo op de auto geschroefd kunnen worden.

Klanten vinden het leuk om -op afstand- de restauratie te volgen. We maken dan ook regelmatig foto’s die we via een web-album met de klant delen. Zo kunnen ze per stap volgen wat de vorderingen zijn. Degene die met de auto bezig is heeft meestal zelf contact. Leuk voor de klant om het uit eerste hand te vernemen en fijn om direct waardering voor je werk te krijgen.

Wil je je eigen eend weer klaar laten maken voor jaren plezier of wil je een eendje op maat laten bouwen; Hilke is er klaar voor!

Het 2cvgarage-team; we werken met 10 man en vrouw vol passie aan eenden. Binnenkort weer een kennismaking.

Terug naar overzicht