30 03 2018

Eendengarage 2.0

We zijn verhuisd!

De afgelopen tijd hebben we het druk gehad, en daarmee de nieuwsberichten verwaarloosd. Hierbij dan eindelijk een update.

We zochten meer ruimte en vonden die onverwacht net om de hoek, aan de Stofkuipstraat. Een voormalige papierfabriek stond al jaren leeg en bleek voor ons een prachtige buitenkans. Eind augustus was de overdracht. Hierna zijn we flink bezig gegaan met het verbouwen, aanpassen en inrichten van het nieuwe pand, het verhuizen van alle spullen en ontruimen van de oude garage aan de Eendrachtstraat. Sinds begin februari doet daar iemand anders de deur open.

Het nieuwe pand biedt enorm veel plaats voor onze eenden en spullen, veel meer ruimte om te werken en alles kan nu binnen staan.  Een fijne plek waar we je huidige of toekomstige eend of eendachtige nog beter kunnen onderhouden, repareren of restaureren. Ook geschikt om flink uit te breiden en mooie plannen uit te voeren.

In de papierwaren-fabriek maakten ze slingers, pakpapier, crêpe-papier en dergelijke. In de gebouwen die wij kochten zaten de kantoren, de opslag, expeditieafdeling en de “fabriek”. In de opslagloods waar grote rollen papier stonden, staan nu onze eendjes opgeslagen. De expeditieafdeling is onze werkplaats voor las- en plaatwerk geworden. In de “fabriek” stonden voorheen grote persen en drukinstallaties, nu is het een heerlijk ruime werkplaats met 5 hefbruggen. 6,5 meter hoog en 1500m2 groot is heel fijn, maar om het helemaal nuttig te kunnen gebruiken hebben we een verdiepingvloer geplaatst. Daarop vind je nu het magazijn, een kantoor en her en der wat auto’s. Eronder en ernaast een opslag van grote onderdelen en projecten en een revisie-werkplaats.

Aan de kantoren hebben we niet veel, bovendien ligt dit deel van het pand aan de straat. We hebben ze er dus allemaal uitgesloopt. We zijn nu druk bezig er onze toonzaal van te maken, en hopen deze voor de zomer klaar te hebben. Dan volgt uiteraard een open dag. Daarvoor ben je ook al van harte welkom, ook de koffie is sterk verbeterd, dus kom gerust eens genieten! Of kijk lekker even rond in de foto’s hieronder om een indruk te krijgen.

Terug naar overzicht