Traction Avant 7C

Verkocht
€ 10.750,-
1939

In ’34 kwam de Traction Avant op de markt. Hypermodern, met voorwielaandrijving en een zelfdragende carrosserie. Ontwikkeld in slechts 18 maanden! Wat helaas wel het faillissement van Citroën tot gevolg had, maar gelukkig is een doorstart van alle tijden.

Dit exemplaar van het type 7C werd in ’39 gebouwd en overleefde de oorlog. Daarna zal hij ook vast een actief leven hebben gehad, waarna dit model ingehaald werd door de DS en andere moderniteiten. 

Toch was er aan het begin van de seventies een revival, een herwaardering voor het model. Veel Nederlanders, ook studenten, haalden de auto’s voor weinig uit de Franse schuren. Zo ook 2 broers uit Friesland.

Ze haalden in totaal 9 Tractions uit Frankrijk en hielden de 2 mooiste, waaronder deze 7C. Ze maakten hem technisch klaar en herspoten hem aan de buitenkant. Of hij al deze kleuren had of standaard zwart was vertelt het verhaal helaas niet. In ’74 komt hij op Nederlands kenteken, in de jaren ’80 wordt de bekleding vervangen en in de jaren ’90 wordt het kleine motortje vervangen door een gereviseerde motor van een 11CV.

Pas rond 2020 namen ze afscheid en gaat hij naar een opvolgende liefhebber. Hij rijdt vlot, er is zover bekend nog nooit aan gelast en hij oogt ook nog leuk! Gelukkig hoef je er niet alleen maar in te rijden, er is ook nog wat technisch werk aan de winkel. Dus perfectioneer hem, maak hem naar je zin en geniet ervan!