R4 TL

Verkocht
€ 8.750,-
1980
Jaune
25.000 km

Met 8 miljoen exemplaren heeft de R4 de 2cv verslagen in productieaantallen. Op andere vlakken hebben ze elkaar vanaf ’61 ook beconcurreerd, waar de prijzen over beide kampen verdeeld zijn. Hoe dan ook, wij vinden de R4 ook leuk!

In Nederland stopte de levering al in ’86. In diverse andere Europese landen liep de levering en productie gewoon door. In Spanje werden ze ook nog wat langer geleverd. Ze rijden daar best veel rond. Deze gele schoonheid haalden we uit Zuid Spanje, in de buurt van Malaga.

We vielen voor zijn vrolijke kleur en leuke details, nog net met een hint naar de seventies. Ook het interieur past hier uitstekend bij. De mensen waar hij van gekocht werd vertelden dat ze de Renault 4 al heel lang hadden, de zon-geteisterde lak eens hadden laten vernieuwen en dat de kilometerstand echt zonder een 1 ervoor gelezen moest worden.

Buiten de recent vermelde standen op het keuringsrapport hebben we er geen bewijs voor, dus beoordelen we hem op wat we zien; een leuk, vrolijk autootje dat er op veel plekken net zo fris uitziet als zijn kleur, en her en der wat aandacht aan koets en techniek kan gebruiken, dus dat zullen we hem geven.

Hij is dan wel niet zo vlot als zijn broer de GTL met 1100cc, maar met 850cc kom je ook best leuk met het verkeer mee, op een onthaastende wijze.

Wij gaan deze Renault 4 Nederlands ingezetene maken en zorgen dat hij klaar is voor veel rijplezier.