Mehari 2+2

€ 17.500,-
1977
Rouge Hopi
91.000 km

In ’68 werd de Mehari geïntroduceerd, een kunststof autootje op basis van het onderstel van de eend, of eigenlijk de Dyane. Ze deelden in den beginne ook die naam, Citroën Dyane Mehari. Het onderstel werd er iets voor ingekort, er werd een stalen buizenframe op geschroefd, waar ABS plaatwerkdelen op vastgemaakt werden met popnagels. Zo simpel kan het zijn.

De Mehari was veelzijdig. Eenvoudig te gebruiken als plezier-mobiel, zonder canvas dak. Of als werkpaard op het land, met een baal stro achterin en de zeilen dicht, tegen de regen. De canvas huif en het buizenframe waren even eenvoudig op te bouwen en af te breken als je kampeertent, hoewel dat voor sommigen ook tot echtelijke ruzies kan leiden. In dit geval is die dan weer snel bijgelegd door de lol die je met de auto hebt.

Deze Mehari reed lang rond de Vinkeveense Plassen en daarna in het oosten van het land. Het chassis is perfect, het buizenframe ook. De techniek is prima onderhouden en van de meest moderne soort, met schijfremmen, dus minder onderhoud. Het kunststof oogt wat verweerd en gebruikt, maar dat nodigt juist uit tot grenzeloos gebruik. Je gooit zo je spullen of je kinderen achterin, zonder dat je bezorgd bent over een krasje of deukje.

We leveren hem met een verse APK, netjes onderhouden en een volle tank benzine. De huif is er ook bij.