Mehari

Verkocht
€ 16.750,-
1986
Beige Hoggar
70.000 km

In de laatste modeljaren werden niet zoveel Mehari’s meer geleverd, in de laatste 2 jaar nog maar ruim 1000, van de 144.000 exemplaren die ooit van de band rolden. Deze Mehari werd op 16 december ’85 van zijn ORGA-nummer voorzien, de vastlegging van zijn geboorte. Op 4 maart ’86 kwam hij op kenteken nadat concessionair Roton hem in februari al rijklaar gemaakt had. Waarschijnlijk hebben ze voor de levering gewacht op iets mooier weer.

Roto in Hengelo hield de auto vervolgens ook in ieder geval tot ’93 in onderhoud. De beurtjes zijn tot dan allemaal netjes in het onderhoudsboekje afgestempeld. Hij heeft dan ongeveer 24.000km gereden.

Daarna is de historie voor ons niet helder, buiten dat de laatste eigenaar hem 8 jaar in bezit heeft gehad. Met zijn 70.000km heeft hij ook niet onmetelijk veel beleefd, en dat is te zien aan de auto. Hij oogt echt heel erg netjes en origineel. Al helemaal voor een origineel Nederlandse auto.

Het buizenframe heeft op een paar plekjes iets gewicht verloren, maar niet problematisch en sinds jaren geconserveerd en gestabiliseerd. Het chassis, het originele nog, is daarentegen in echt perfecte staat. Ook het plastic is erg netjes gebleven, buiten wat reguliere verwering.

Het rijden past helemaal bij zijn uitstraling; strak en precies zoals het hoort.

We leveren hem met elektronische ontsteking, grote beurt en verder ook helemaal klaar voor weer een boel plezier.