Dyane 6

Verkocht
€ 3.750,-
1968
Blanc Stellaire
84.000 km

De service van Van Gompel uit Eindhoven was vliegensvlug. In de jaren ’70 begonnen ze als Citroën-specialist. Om vlot uit te kunnen rukken naar hulpbehoevende klanten, hadden ze als eerste servicewagen deze Dyane 6. Hij was voorzien van een 4-cilinder boxer uit de GS en liep daardoor wat vlotter dan de standaard 602cc. 

Nadat hij eind jaren ’70 opgevolgd was door een andere Citroën, ik meen een GS, is de Dyane altijd in hun bezit gebleven. Deze Dyane werd ooit bij hen ingeruild en kreeg dit actieve nieuwe leven. Een hoop andere auto’s uit hun klantkring werden op zolder bewaard. Er stonden er uiteindelijk meer dan 100. De meeste zijn de laatste jaren naar nieuwe eigenaren verhuisd, de Dyane is een van de laatste. Eerder hadden we al eens auto’s uit de collectie, onder andere de AZAM6 die we nu hebben staan komt er vandaan.

Tja, wat nu te doen met de Dyane? Wij zouden hem gewoon weer lekker terugbouwen naar 2-cilinder, evt. met wat modernere techniek dan er ooit in zat. Je kunt hem ook helemaal restaureren en naar 100% origineel terugbrengen, het is tenslotte al uniek om een dergelijke, origineel Nederlandse Dyane te vinden.

Maar hé, wie zijn wij om dat allemaal te vinden. Misschien heb jij er heel andere plannen mee! Die kans heb je nu, want we verkopen hem zoals hij is. Hij heeft een actief kenteken, rolt wel, maar rijdt niet. De prijs is gebaseerd op de auto zoals hij nu is.