Ami 8 Berline

€ 9.700,-
1974
Beige Vanneau
81.000 km

Vanaf 6 juni ’74 reed Madeleine trots rond in haar Beige Vanneau Ami 8 Berline. Ze kocht hem nieuw en liet hem pas in 2007 weer gaan. Wie heeft er tegenwoordig nog 33 jaar een auto in bezit!

Voor onderhoud reed ze van de ene datum naar de andere: ze woonde aan rue du 8 mai 1945 en garage Vidal was te vinden op Place du 14 juillet. In 2001 was de auto voor het laatst verzekerd, dus vermoedelijk stond hij al een tijdje op rust. 

Madeleine kocht hem met prettig zittende stoffen bekleding, iets meer okerkleurig dan de buitenkant. Hoewel het schuim wat vergaan is, is de stof nog nagenoeg heel gebleven.

Het exterieur heeft ze in haar rij-carièrre wel iets opnieuw gestileerd. Elk plaatwerkdeel kreeg een kleine correctie in vorm of in het lakwerk, tot het geheel naar haar zin was. Een waar kunstwerk dat het verdient door eenieder gezien te worden. 

Hoewel ze redelijk dicht bij de Méditerranée woonde, is de auto toch klokgaaf gebleven, we hebben het zelden zo roestvrij gezien.

De Ami stond al een tijd stil, ruim 15 jaar in 2 verzamelingen. Nu zorgen wij ervoor dat jij, net als Madeleine, weer heerlijk met het wagentje kunt gaan toeren.