AK 350

Verkocht
€ 13.950,-
1969
Gris Rosé
69.000 km

De besteleend werd eerst gewoon op het iets ingekorte onderstel van een eend gebouwd, waardoor het laadvermogen niet groot was. Met de introductie van de Ami 6 kwam een steviger onderstel met een zwaardere motor beschikbaar, een ideale basis voor een grotere bedrijfsmatige versie van de eend. De AK was geboren.

Hij kreeg een laadvermogen van 350kg en werd dus ook al snel AK 350 genoemd. De laadbak was een stuk langer dan die van de AZU, zijn kleine broer. Door de grotere motor kon je nu eindelijk ook eens een vrachtwagen inhalen. Later werd uit dit model nog de hogere AKS of 400 ontwikkeld.

De eerste modellen hadden de 602cc motor van de Ami 6, de latere een motor die vergelijkbaar was met die in de 2cv6. Deze heeft zo’n modernere motor, met 12V elektrische installatie en grote trommelremmen om de AK en de wijnvaten achterin tot stilstand te brengen.

Maar andere vrachten zijn ook toegestaan. Voor je bedrijf, je vakantieplannen, hobbyritjes, etc. Voor al deze doelen zorgen we ervoor dat hij lekker soepel en betrouwbaar rijdt, we zijn alvast begonnen met de montage van een nieuwe set Michelin-banden, want daar rijdt hij het lekkerst op.

In 2010 kwam deze AK naar Nederland, opgehaald in Frankrijk door een collega, die hem technisch en constructief in orde maakte. Er werden nieuwe bodemplaten ingelast, nieuwe remmen gemonteerd en de techniek kreeg een flinke onderhoudsbeurt. Het chassis was nog prima. De koets ook, met hier en daar de nodige sporen van zijn arbeidzame leven. Hij reed altijd betrouwbaar en is ook een tijd als promotie-mobiel voor een restaurant ingezet.

We zijn benieuwd wat voor plannen jij met dit leuke besteleendje gaat realiseren!