2cv6 Charleston

€ 7.950,-
1982
128.000 km

Een Charleston, de chique eend, glanzend in Rouge Delage et Noir, met chromen koplampen en de nodige sierlijsterij. Hij sprak een heel ander publiek aan dan voorheen en kreeg een eigen fanbase. Maar ja, alles van waarde en schoonheid is weerloos, ook tegen corrossie. 

Dit exemplaar startte in ’82 haar carrière en kreeg in ’87 al eens een nieuwe identiteit (blijkbaar was haar balboekje/ kentekenbewijs kwijt). Later in haar leven sloeg de onttakeling gaandeweg steeds verder toe waardoor nieuwe delen nodig waren.

De bodem werd vernieuwd, een binnenscherm en ander plaatwerk werd ingelast. Ook werd een gegalvaniseerd chassis gemonteerd. Ze was weer klaar voor jaren. Alleen de lak, verweerd en soms ontbrekend, wat daar mee te doen?

Was er geen budget meer voor de ultieme make-over, met een verse laag lak of werd de schoonheid vooral in haar innerlijk gezien. Hoe dan ook, de roller rolde de originele kleuren over het plaatwerk, handbeschilderd… Niet strak als voorheen, maar wel klaar om te genieten.

Een van onze klanten deed dat jaar na jaar, de kinderen uiteindelijk ook. Alleen werd de aandacht steeds minder, dus zoeken we nu een ander die de schoonheid onder haar verstelde mantel ziet.