Ami 6 Break

€ 4.500,-
1966
Beige Nanking
72.000 km

De barokke lijn van de Ami 6 kon in de jaren ’60 niet iedereen bekoren, maar door zijn eigenwijze achterruit (Berline) en zijn ruimte (Break) was het toch een verkoopsucces. Met de eenvoud van de eend en de luxe van de DS was de Ami een mooi kruising. 

Deze Break zag in ’66 het levenslicht en startte zijn carrière in departement Lot-et-Garonne. Een lekker zonnige omgeving die de lak waarschijnlijk geteisterd heeft, wat hij is lang geleden al eens herspoten. Ook heeft hij wel wat vocht gezien, want her en der heeft de koets wat (goed reparabele of conserveerbare) roest. Het plaatwerk ziet er netjes uit, dus waarschijnlijk heeft hij niet te veel in de stad gereden.

Maar vooral het rood stoffen interieur is nog erg mooi, best zeldzaam en beeldbepalend. 

In 2001 heeft hij voor het laatst gereden, toen is ook de olie nog ververst. Hij verhuisde naar de omgeving van Béziers, waar de Ami onderdeel werd van een flinke collectie soortgenoten. Een paar jaar geleden werd deze verkocht en kwam deze Ami 6 in een Nederlandse collectie terecht.

Hij heeft nog een Frans kenteken, mag wat technische aandacht hebben omdat hij al ruim 20 jaar niet meer gereden of gelopen heeft. Mogelijk is er ook wat laswerk, maar dan kun je er ook een erg leuk autootje van maken. 

Het uiterlijk en interieur zijn al in orde; dat zijn de meest begrotelijke of lastige posten bij het aanpakken van een klassieker, dus je bent bij aanschaf van deze leuke Ami al een stuk op weg.