Verkocht
Prijs op aanvraag
1984
Blanc Meije
95.000 km

Acadiane Mixta

Ooit in de jaren ’50 werd het concept bedacht: een auto die je voor werk en vrije tijd in kon zetten. In de Benelux leverde Citroën de AZUL Weekend, een iets luxere besteleend met een achterbank.

Ze werden destijds best veel verkocht. Doordeweeks ging je er zakelijk mee op stap, als vertegenwoordiger in fournituren, banketbakker of hofleverancier van rookwaren. In het weekend klapte je het luikje in de laadvloer om voor meer voetenruimte, plaatste de achterbank en reed naar pretpark Julianatoren, je schoonouders in Yerseke of de pier in Scheveningen.

Deze modellen hadden wat grotere zijramen en waren iets luxer en vaak tweekleurig uitgevoerd. De Acadiane Mixta borduurde op dit idee voort. Een wegklapbare rechter voorstoel zodat de passagiers niet over de rugleuning hoefden te klimmen, hetzelfde luikje in de vloer en langere zijruiten, die ook nog te openen waren. De achterbank is nu opklapbaar en uitneembaar, waarbij je een goederenschot op divers plaatsen kunt vastzetten. 

In Nederland stonden ze niet in de folder, maar in België en Spanje wel. Deze Spaanse Mixta is netjes bewaard gebleven, met her en der uiteraard wat tekenen des tijds. De vorige eigenaar heeft hem met Dinitrol laten behandelen, om hem hier in Nederland welkom te heten. 

Sinds de fifties kwam er steeds meer vrije tijd, het autogebruik volgde de trend.  De besteleend werd een opvolger van de bakfiets. Misschien is deze Mixta wel de opvolger van jouw Volvo én jouw bakfiets!