Verkocht
€ 7.950,-
1978
Bleu Myosotis
87.000 km

Acadiane

Het eerste deel van zijn leven speelde zich af in Carcès, daar reed hij tot ’99 ongeveer 43.000km. De heer Dubourg legde regelmatig het onderhoud en de kilometers vast op weegkaartjes van Cooperative Vinicole “La Carçoise” in zijn woonplaats, wellicht zijn werkgever.

In ’99 gaat de fourgonette over in de handen van de heer Delaye uit Brignoles. Hij laat ons de verdere ontwikkeling van de auto zien middels Controle Technique keuringsbewijzen, tot hij in ’04 afscheid van de auto neemt. Met 58.000km gaat hij op pad naar Nederland.

Wij verkopen hem aan een liefhebber uit Vlaardingen, het onderhoud wordt door een collega gedaan. Toch komt hij in 2011 weer bij ons terug, met 71.000km op de teller.

Nu wordt hij gebruikt om in Heiloo naar de volkstuin te rijden, weer geen grote afstanden, maar wel zorgvuldig onderhouden en binnen gestald.

Met 87.000km staat hij nu voor de derde keer in Wormer. De 5142e Acadiane die in het eerste jaar gebouwd werd, er zouden er nog 248.000 volgen. 

Hard chassis en bodem, met wat tekenen van levenservaring die we in de volksmond ook wel deuken noemen. Op een paar plekjes vind je het op hedendaagse wagens schaarse ijzeroxide. Maar wat een heerlijk wagentje is het. In welke plaats ga jij er weer wat kilometers aan toevoegen?