€ 10.750,-
1984
Bleu Uzes
138.000 km

Acadiane

In ’78 volgde de Acadiane de AK 400 op. De laadruimte had hetzelfde formaat, alleen was de cabine aan de voorkant ruimer, waardoor er meer ruimte voor de bestuurder en passagier ontstonden. Bij de Ak 400 zat je, als je wat langer was, redelijk strak tegen het stuur, nu kon je je benen strekken en hoefde je niet met je knie te schakelen.

Ook had de Acadiane een betere stroomlijn en een iets krachtiger motor, waardoor je nu eindelijk wel een vrachtwagen in kon halen. De schijfremmen zorgen dat hij ook nog wat onderhoudsvriendelijker werd. Er werden tot ’87 ruim 250.000 exemplaren van gebouwd, waarvan er ruim 8.000 van in Nederland terecht kwamen.

Ze werden meestal bedrijfsmatig gebruikt en niet ontzien. Dus versleten ze snel. Ook konden ze roesten als de beste, als je ze er niet tegen beschermde. Er zijn er dus niet al te veel meer van over. Maar dit autootje is hierop een positieve uitzondering. Hij is origineel Nederlands geleverd en bestaat nog!

Een aantal jaren geleden is hij flink aangepakt en is er het nodige aan vervangen en hersteld. Ook is hij opnieuw gespoten, in zijn fraaie originele kleur. De voorbewerking was niet helemaal geweldig, er zijn dus Aca’s die beter in hun lak staan. We vinden de keuze om hem zijdeglans te spuiten wel erg leuk, het staat hem erg goed.

We kochten hem van een bevriende collega, verkochten hem aan een buitenlandse collega en hebben hem nu weer retour; binnenkort ook weer voorzien van zijn originele NL-kenteken. Als je een leuk klein campertje, een vervoermiddel naar het bos om je hond uit te laten of een leuke bedrijfswagen voor je hippe bedrijfje zoekt; hij staat in Wormer!