2cv6 Spécial

€ 27.750,-
1990
Rouge Vallelunga
2.500 km

Een geluk bij een ongeluk? Het leven van deze 2cv heeft heel lang op pauze gestaan. Op 26 april ’90 kwam hij ter wereld, op 30 mei stond hij in Brussel bij de Belgische importeur en op 24 augustus vond hij een eigenaar in Mechelen.

Een tijdje daarna ging het mis. De geit, zijn Vlaamse benaming, werd gestolen en werd met geforceerd stuurslot en flinke plaatschade teruggevonden. Met het herstel werd aangevangen, maar toen startte de pauze…

Hij kwam bij een Citroën-specialist terecht en stond tot recent in zijn stalling. Helaas liep hij daar her en der een extra kras op. We zagen hem een paar jaar geleden al eens staan, helemaal achterin. Vorig jaar toch maar besloten hem te kopen, om hem een nieuw leven te geven, het vorige was tenslotte net gestart.

Met wat new old stock, origineel plaatwerk werd hij weer opgebouwd, waarbij we de buitenzijde opnieuw in de originele kleur hebben laten spuiten. De rest vroeg wat schoonmaakwerk en technische aandacht, maar met een geweldig resultaat. Hij rijdt echt weer zoals hij destijds de showroom verliet. Strak, glimmend, met de nopjes op het stuur, waardoor hij ook nieuw aanvoelt.

Misschien reed jij destijds ook met een nieuwe of heel verse gebruikte eend de showroom uit en wil je wel een herkansing. Grijp je kans!