2cv6 Dolly

€ 5.950,-
1987
Rouge Rouge Vallelunga/ Blanc Meije
151.000 km

Serge Gevin werd door Citroën ingehuurd om eendjes op te vrolijken. Soms mochten de verkoopcijfers wat opgepept worden en actiemodellen deden hierbij wonderen. Het begon ’76 met de SPOT, in oranje en wit. Daarna werd een donkerblauwe Dyane, met witte lijnen beplakt en Caban genoemd. In ’85 volgde, na flink wat studies, de eerste versie van de Dolly.

Deze eerste serie werd voornamelijk op grijs gebaseerd, met als tweede kleur wit, rood of zachtgeel. De tweede serie werd nog wat vrolijker in rood en wit, groen en wit en beige met bordeauxrood. In de laatste serie kwam daar nog een donkerblauw/zachtgele combinatie bij.

De rood/ witte werd het meest verkocht, de groen/witte volgde op afstand. Ze werden in Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Italië, allemaal op basis van een 2cv6 Spécial. Uiteindelijk werden ze ook naar Duitsland geëxporteerd, maar als 2cv6 Club.

Dit is een dergelijk Duits model, al lang in Nederland. We knapten hem lang geleden al eens op voor een klant, hij reed er fijn mee, waarna hij in zijn tuin belandde. Daar haalden wij hem een tijdje geleden weer uit, waarna we het eendje – met de nodige gebruikte (plaatwerk)delen – weer klaar maakten voor een actiever leven. 

Nee, het is niet moeders mooiste, als je die zoekt hebben we diverse andere kandidaten. Dit is gewoon een fijn rijdend eendje, met een goede bodem. Je kunt er weer jaren mee vooruit, met af en toe een kloddertje rood of wit hier en daar. We leveren hem met een verse APK, 123-ignition, grote beurt en een volle tank benzine.