2cv6 Charleston

Verkocht
€ 19.950,-
1982
Speciale serie Charleston Jaune Helios/ Noir
86.000 km

In ’81 kwam de Charleston op de markt als actiemodel, het werd daarna een vast deel van het modellen-palet. In ’82 kwam daar een geel/zwarte versie bij. Hij was slechts beperkt leverbaar, in Nederland zijn er maar 27 geleverd.

Dit is een van de eerste exemplaren (de meeste hebben een J-kenteken) en waarschijnlijk is het een demo-auto van de importeur geweest.

Hij kwam in augustus ’82 op de weg en werd in april ’83 door Citroën Hilversum verkocht aan de heer Ter Velde, met 10.000km op de teller. Het leuke is: we hebben een kopie van de leveringsfactuur en de foto’s met bloemstuk erbij!

De eend werd een aantal jaren gebruikt en toen verkocht. Wij vonden de eend een aantal jaren geleden op het achterterrein van een Daihatsu-dealer. Hij stond al 15 jaar in weer en wind en daar was hij niet echt van opgeknapt. Als straf voor deze verwaarlozing is het merk Daihatsu van de Nederlandse markt gehaald, maar dat is weer een heel ander verhaal. Bij ons heeft hij ook nog een tijdje in de rij gestaan.

Toen we ooit een paar foto’s van een andere eend op Facebook plaatsten, was het kenteken van deze ook zichtbaar. De oude eigenaar herkende het kenteken, vertelde ons de historie en deelde zijn historisch materiaal. Nog sterker werd het toen een van onze klanten onderdelen voor zijn huidige eend kwam halen en verwonderd zei: dat is mijn oude eend! Hij bleek ‘m eind jaren negentig gehad te hebben en stuurde ons nog wat foto’s van meeting- en Citromobile-bezoek als bewijs. Leuk!

Hierna konden we natuurlijk niet anders dan ‘m weer in oude luister herstellen. Dat kostte wat arbeid en onderdelen… Uniek model, mooie historie, fraai resultaat.