2cv6 Charleston

Verkocht
€ 15.000,-
1984
166.000 km

Met de Charleston bracht Citroën ook een stukje chique naar de eend. Niet iedereen vond dat nodig, maar ook daar werd aan tegemoet gekomen met, na rood/zwart en grijs/donkergrijs, een heel vrolijke versie: de geel/zwarte.

In Nederland werd het destijds geen verkoopsucces, er werden er slechts 27 geleverd via de importeur. Die originele exemplaren vind je bijna niet meer. Als er dan toch vraag naar is, en die kwam er zeker, dan is er altijd nog de mogelijkheid er gewoon een replica van te maken.

Dit exemplaar is er ook een. Ruim 15 jaar geleden wilde een klant er heel graag een hebben, dus bouwden we deze schoonheid. Uiterlijk identiek aan het origineel, het interieur iets afwijkend, met zwart skai op de stoelen. In 2012 vonden we er een nieuwe eigenaar voor. Beide klanten reden er altijd met heel veel plezier in en lieten hem zorgvuldig onderhouden. Hij is dan ook nog steeds in prima staat.

Nu mag er weer een nieuw baas voor gezocht worden. Dus als dit vrolijke model al lang op je verlanglijstje staat en je wil echt een originele: dan gaan we die (met een lampje) voor je zoeken. Maar ben je ondertussen ongeduldig geworden en wil je direct heerlijk rijden in een eend die alle blikken naar zich toetrekt, dan is hier je kans!