2cv4

Verkocht
€ 2.950,-
1970
Rouge Massena
147.000 km

Na twee decennia 375 en 425 cc, kwam in ’70 de 2cv4 op de markt met 435cc. Geen groot verschil in cc’s, en ook maar 3 pk meer, maar het karakter van de motor was wel anders; hij kon meer toeren maken, tot een turbine-achtig huilen aan toe. Ook de kort daarna geïntroduceerde 2cv6 was op meer toeren gericht.

Met de overgang van de 2cv AZ  naar de 2cv4 werd, naast de techniek, ook het uiterlijk veranderd. De allereerste 2cv4’s hadden nog rechthoekige knipperlichten voor, soms zelfs nog met het schuine achterlichtpaneel van de AZ. 

Hoe verder in de productie, hoe meer de definitieve vorm kwam. Met ronde knipperlichten in de voorschermen, zoals ze tot het eind bleven, en vierkante achterlichten op een verticaal achterpaneel. De lichten waren eerder al te zien op het laatste model Ami 6.

Dit is een van de eerste “voldragen” modellen. Origineel in Nederland geleverd eind 1970, in de fraaie kleur Rouge Massena. Hij reed rond in de buurt van Amersfoort en heeft zijn laatste APK in 2002 gehad. Daarna is hij vermoedelijk in de schuur beland, waarbij het kenteken zoekgeraakt is. We kochten hem een paar jaar geleden met documentatie van de RDW om te zorgen dat hij weer ingeschreven kan worden.

Ja, er is wel wat aan te klussen, maar zo’n uniek vroeg 2cv4-tje is het waard. Wij willen het ook (deels) voor je doen, maar zelf doen is ook leuk! Wel de stickers behouden…!