€ 12.500,-
1965
Gris Rosé
72.000 km

2cv AZAM

Heel, heel lang geleden (2001…) kwam er eens een AZAM uit Frankrijk. Hij was in solide staat, maar wel wat gedeukt en geroest. Constructief was alleen de voetenbak minder goed. Hij vond via ons een nieuwe eigenaar die er lekker een paar jaar voor uittrok om ‘m naar zijn smaak te restaureren.

Hierbij heeft hij de voetenbak vervangen, de techniek geheel gereviseerd en de rood stoffen bekleding conform het origineel vervangen. Ook heeft hij de auto geheel laten spuiten, waarbij de lak iets gematteerd is, en dat staat ‘m heel erg goed.

Een tijd van genietend rijden volgde, waarna hij een paar jaar op zolder verdween. Hierna kwam hij weer op de weg, maar werd niet heel veel gebruikt.

Dat is ook de reden dat we er nu een nieuwe eigenaar aan willen koppelen. Hij is veel te leuk om maar stilletjes in een hoekje te staan!

Een vraag die we vaak bij dit type eend krijgen; “is het een AZAM6?”, moeten we helaas met nee beantwoorden. Het is het Franse model, met 425cc en 18pk. Iets trager, maar even charmant qua details en sierlijsten, en nog meer geschikt voor onthaasten.