Verkocht
€ 19.500,-
1959
Bleu Glacier
4.000 km

2cv AZ

Wel de lusten, niet de lasten. Een klassieke eend, met modernere techniek.

Een klant van ons droomde van een ribbelkap-eendje. Lekker klassiek, fraaie details, lekker eenvoudig. Maar met 12pk aan boord kom je niet echt vlot van je plek en hij wilde wel soepel met het huidige verkeer mee kunnen.

Wat doe je dan? Je zoekt een leuke project auto, en combineert die met het onderstel en techniek van een moderne eend. Schrijfremmen, 12V elektrische installatie, moderne aandrijfassen. Dat zijn echt wel voordelen als je vlotter en betrouwbaarder wilt rijden. Later ging hij nog een stapje verder, en zette er een 652cc-motor in, dan gaat het allemaal nog wat soepeler.

Zo gezegd, zo gedaan. De koets werd gerestaureerd en in zijn originele kleur herspoten, waarbij de lak iets gematteerd werd voor een klassiekere look. De techniek werd geheel vernieuwd en heeft nu 4000km gereden. Ook het interieur, dak en veel andere details kwamen er nieuw op. Als basis werd een gegalvaniseerd chassis gebruikt. Alles werd met aandacht in elkaar gezet.

Je rijdt er een tijd mee, hebt dikke pret en dan begint het te kriebelen… er staat alweer een nieuw project in de schuur. Dus zoeken wij een nieuwe genieter voor deze restomod.