2cv AZ

€ 3.500,-
1963
Gris Rosé
163.000 km

Een eenvoudig eendje uit een eenvoudige streek. In de Morvan werden eendjes, niet uit luxe, vaak tot de laatste draad opgereden. Dit eendje ook. Hij werd in ’93 voor het laatst op de weg gebruikt, daarna alleen nog in het bos, om brandhout te halen. De gedeukte kofferbak en missende achterbank getuigen er nog van.

Hierna maakt hij carrière als kippenhok. Tot in ’96 een gulle Nederlandse buurman er FF 1000,- voor neertelde. Prijzig voor een kippenhok, niet gek voor een auto. De eend staat vervolgens jaren in de schuur van het familiehuis, werd al eens gedemonteerd als start van een restauratie, maar eindigde toch weer aan springtouwen aan de hanenbalken.

In 2011 werd een lasapparaat ter hand genomen om wat nieuw metaal aan het chassis en bodem toe te voegen. Volgens de destijds geldende lassers-code voor welwillende hobbyisten. Ook de techniek werd aan de praat gemaakt, waarna de buurman boven op de berg, die van het kippenhok, nog even bezocht werd. Er zal vast een glaasje alcohol op het succes gedronken zijn.

Daarna verdween hij weer een tijd in de schuur wegens andere drukke bezigheden. Een paar jaar geleden kwam hij naar Nederland, maar ook daar kwam het niet van grote vervolgplannen. 

Dus nu aan jou de eer om er verder iets van te gaan maken! Het kenteken is bij de kippen achtergebleven, maar we hebben er wel een geboortecertificaat van Citroën bij. Registreren mag dus geen probleem zijn.