2cv AZ

Verkocht
€ 9.000,-
1957
Vert Embrun
60.000 km

Op de Carte Grise is te lezen dat hij in ’72 zich in departement Creuse bevond, in ’05 werd een kenteken in de Corrèze afgegeven. Naar de rest van zijn historie kunnen we alleen raden of zoeken in de auto zelf.

We zien dat een 2cv-liefhebber in de buurt van Brive zijn best heeft gedaan om dit eendje weer een nieuw leven te geven, volgens de regelen der kunst van en met de beschikbaarheid van onderdelen uit eind vorige eeuw. 

Er zitten wat dichterlijke vrijheden in. Het meest in het oog springende hierbij is dat de kleur vrolijker is dan het grijs dat je in ’57 standaard geleverd kreeg. Dit groen kwam pas begin jaren ’60 uit, maar staat hem erg goed.

Na jaren van stalling hebben we hem weer aan de praat gemaakt en een eerste rondje gereden. De remmen moeten aangepakt, de banden zijn wat droog en er mag nog wat aan gedaan worden om hem weer soepel en betrouwbaar te laten rijden.

Dat kunnen wij voor je uitvoeren, wellicht samen met het verkrijgen van een NL-kenteken. Of je gaat gewoon lekker zelf aan de slag, het is best overzichtelijk. De keus is aan jou, de prijs is gebaseerd op de eend zoals hij nu is.