€ 25.000,-
1976
Beige Vanneau
16.000 km

250

Op 29 december ’75 zag dit eendje het levenslicht, 7 januari werd hij geleverd en vanaf 17 februari mocht hij de weg op. Deze wegen lagen voornamelijk in de omgeving van Plouha, Bretagne. Hij deed namelijk dienst als “wagentje van alles” van het College d’Enseignement Secondaire Nationalisé Mixte. 

De concierge, de heer Guillochet, en zijn collega’s reden er tot 1991 ruim 11.000km mee. Elke kilometer en bestemming werd vastgelegd in het logboek, en dat hebben we er nog bij!

Daarna werd de besteleend met pensioen gestuurd en nam monsieur Guillochet ‘m mee naar huis. Pas in 2010 nam hij afscheid en kocht een vriend van ons ‘m, waarna hij bij ons belandde.

Diverse delen hadden wat geleden, dus besloten we –samen met de nieuwe eigenaar- de lak en een minimaal aantal andere delen te vernieuwen. Sindsdien heeft hij voornamelijk rust gehad, meest in gezelschap van een aantal andere eenden.

En nu weer, in onze showroom. Hij is uitgerust met een 24pk sterke 435cc-motor en het is een vrij zeldzame Tolée-versie, zonder zijramen. Veel fraaier dan dit exemplaar ga je ze niet vinden.