26 06 2020

2cvE AK 350

Ook kunnen we je eend naar EV ombouwen met behoud van je eigen chassis. Deze AK 350 van een van onze klanten wordt voornamelijk gebruikt in en om Amsterdam. Een heel grote range was dus niet nodig, 120km was genoeg. We bouwden een pakket in met gebruikte Smart-accu’s die door Tesla ontwikkeld zijn. 17kWh en 350 Volt tussen de achterste chassisbalken werden gekoppeld aan een motor en regelaar van een Nissan Leaf. Die passen prima onder de motorkap en voor de versnellingsbak.

De koets had nogal wat geleden van ruim 50 jaar gebruik en was op verschillende plekken erg dun en/of roestig. Een heel forse klus om te restaureren. Na een paar mooie gesprekken met de klant bedachten we dat het nog mooier zou zijn om de huidige staat te “bevriezen”, met al z’n gebreken en deuken, slecht gelaste reparaties en roestgaatjes. De koets werd ontlakt, waar nodig hersteld en daarna thermisch verzinkt. Ja, dan gaan rechte plaatwerkdelen lekker hobbelen, maar dat geeft nog wat meer karakter. Met een paar accenten en een mooi interieur werd het een kunstwerk. 

Klaar voor weer 50 jaar noeste arbeid, maar nu met wat meer rust en gemak. En een parkeervergunning en geen uitstoot binnen de stad. Opgeladen met eigen zonnepanelen bovendien.

Terug naar overzicht