22 06 2020

2cvE ’59

Wat bouwden we nog meer op ons EV-chassis? Deze ribbelkap! 

Onze klant wilde, naast zijn andere klassiekers, graag een leuke authentieke ribbelkap 2cv. Vooral vanwege het uiterlijk, dat bij voorkeur mooi verweerd moest zijn. De wat trage 12pk motor, het daarbij horende gebrek aan snelheid, het lawaai en het onvermijdelijke pufje verbrande olie vond hij minder aantrekkelijk. 

Hij woont op een Waddeneiland en wilde daar met veel gemak en souplesse tussen de wandelende en fietsende toeristen kunnen rijden, zonder zich te schamen voor ongemakken die in de jaren vijftig en zestig gemeengoed en meer geaccepteerd waren. Een charmant oud uiterlijk maar met moderne techniek dus. Aangezien de eilanden de meeste zonne-uren hebben van heel Nederland en er genoeg zonnepanelen op het dak liggen werd elektrische aandrijving overwogen. Na een proefrit met onze 2cvE was het duidelijk, dit moest het worden.

We wisten een passend exemplaar te vinden. Mooi mat origineel plaatwerk, interieur met fraaie slijtage. En een slecht chassis en een versleten motor; exact de juiste kandidaat. 

Ons EV-chassis uitgerust met een 27kWh accupakket werd de basis. De vering, remmen en banden werden aangepast aan het toegenomen motorvermogen. Aan de koets werd zo min mogelijk veranderd, zodat uiterlijk niet veel van de conversie zichtbaar was. Altijd leuk om mensen op het verkeerde been te zetten…

Hij is klaar en rijdt ondertussen heerlijk in alle rust rondjes, voor de dagelijkse boodschappen of een ritje naar het strand. 

Terug naar overzicht