07 06 2020

2cvE 2.0

Een tijdje geleden kon je lezen over ons EV-chassis, maar wat bouwen we daar eigenlijk op?

Ons EV-chassis hebben we ontwikkeld om een eend of aanverwante elektrisch te kunnen maken zonder heel fors op de bovenbouw te hoeven ingrijpen. De accu’s zitten namelijk in het chassis, waar heel veel ruimte onbenut op invulling lag te wachten. Perfect in het midden en mooi laag. Hierdoor passen nu alle typen die op het eend-chassis staan en binnenkort ook de typen die op het zwaardere Ami/ AK-chassis gebouwd zijn.

Hierbij een voorbeeld van wat we recent voor een klant gebouwd hebben. Het was een fors versleten rode eend, met defecte motor. Het werd een zacht zoevend eendje in een kleur die de klant fraai vond; Vert Embrun, een kleur uit de sixties.

De eend werd geheel gerestaureerd, de techniek gereviseerd en alles kwam samen op het EV-chassis. In dit geval met een 27kWh accupakket, goed voor 190km range. Als aandrijving hebben we gekozen voor de motor van een Nissan Leaf, net als bij onze eerdere zilveren 2cvE. Omdat hij erg goed, betrouwbaar en fijn in te regelen is, waardoor je er een heel soepel rijdende auto mee kan maken.

En soepel rijden doet hij! We hebben ‘m voor aflevering uitgebreid getest en er heerlijk mee over de Noord-Hollandse polderwegen gezoefd.  Zonder koppelen en schakelen, zonder lawaai, je omgeving nog meer hoorbaar. Ondertussen is hij afgeleverd en geniet de eigenaar ervan. Wil je ook meer weten over eend rijden in stilte? Bel of mail ons.

Terug naar overzicht