13 12 2016

2cv ’55 Slough

Afgelopen weekend beleefden mijn zoon en ik een leuk avontuur. Dit eendje vonden we op Facebook en het was gelijk duidelijk: deze moest naar het museum. Op naar Engeland!

Het is een eendje uit ‘55, in Slough (de Engelse Citroën-fabriek) gebouwd, een van de 672 die ooit gebouwd zijn. Hoe hij zijn leven gestart is weten we niet, maar hij belandde in een garage nagenoeg aan zee in Hastings en verbleef daar meer dan 25 jaar. De garagedeur zat vast, het dak roestte weg en de eend werd meer en meer aan de elementen blootgesteld. Hij raakte in de vergetelheid, tot een paar weken geleden de nieuwe eigenaar van het perceel het dak opende om te zien wat er in de garage aanwezig was. Hij vroeg zijn aannemer de deuren en het dak te vervangen en de eend af te voeren, maar bedacht zich en besloot via Facebook te kijken of er interesse voor het eendje was. En die was er…

Nadat we de deal gemaakt hadden, planden we een datum voor het ophalen. Natuurlijk moest deze goed gedocumenteerd worden, waaraan de verkoper graag wilde meewerken. Toen we de deuren openden schrokken we wel van de hoeveelheid roest, maar met elke centimeter dat we ‘m uit de garage trokken groeide de verliefdheid. Hij is zo origineel, met allerlei specifieke Slough-details: het dak, interieur, motorkap-ornament, de wieldoppen, bumpers, koplampen, stuur rechts, en scharnierende ramen in de achterdeuren. Gaan we ‘m restaureren: nee! Hij wordt zoals hij is tentoongesteld, omdat hij dan een mooi verhaal verteld (en we hebben al een gerestaureerd exemplaar…). Mocht je iets over zijn historie weten, laat het ons weten!!!

Hier kun je meer foto’s zien.

Terug naar overzicht