05 12 2019

Atelier-vondst

Sinterklaas wierp gisteren deze edel-eend in mijn schoot

Een AZAM6, origineel Nederlands, lekker roestig en donkerrood

…einde rijm, want zo gaat het makkelijker. 

Ik werd bij deze AZAM uitgenodigd, hij stond al sinds ’82 in een atelier. Lekker warm bij de kachel. Ooit aangekocht met het idee ‘m weer in orde te maken, want in de eerste 15 jaar van zijn leven had hij al wat metaal omgezet in roest, er moest wat aan gelast gaan worden. Door andere interesses/hobby’s/kinderen kwam het er niet van en bleef de eend gewoon in het atelier staan. 37 jaar lang. 

Maar nu mocht er dan toch wat beweging in gaan komen. Zelf restaureren was geen optie meer, dus werd er iemand gezocht die dit zeldzame type waardeerde en ‘m een nieuwe toekomst kon geven. Ik herkende mij in dit profiel en de verkoper sloot zich daarbij aan. 

Nu was er nog wel een hindernis te nemen; de eend was ooit het atelier binnengekomen door een dubbele deur aan de straat en een smal gangetje erachter. Ook had deze gang nog een knik, en was er ondertussen een gasleiding en meterkast aangelegd, die de doorgang nog smaller maakten. Spatborden eraf, de voordeuren uit het pand, de verkoper achter het stuur en met twee man de eend -soms tillend- naar buiten manoeuvrerend. Geweldig!

Hij rolde soepel op de trailer en ging mee naar de garage. Meer foto’s volgen.

Terug naar overzicht