U23

Verkocht
€ 7.500,-
1954
Rouge
102.000 km

Zoals de SRV-man hier in Holland aan de deur kwam, zo kwam M. Massat uit Beaurepaire ook de boodschappen bezorgen. In het interieur kun je nog duidelijk zien hou hij in de jaren vijftig en zestig flessen wijn vervoerde, schappen en een koelkast beschikbaar had voor je dagelijks voedsel en je aan de kassa ook bloemstukken kon bestellen.

Zijn bedrijf moet vast goed gelopen hebben, want dit is geen standaardbus. Een onbekende carrossier heeft zijn best gedaan op de sierlijke lijnen en allerlei fraaie details. De lijn boven de zijdeuren is erg fraai, de wenkbrauw boven de voorruit werkt goed tegen de zon en in het geval van regen heeft hij fraaie ruitenwissers, die hun asje door de voorruit steken.

De 4-cilinder techniek staat niet bekend om zijn snelheidsrecords en enige remvertraging vergt ook flink wat fysieke inspanning. Dus is hij nog bruikbaar in het huidig verkeer? Geen idee. Wat we wel weten is dat hij, met z’n reclame voor een uitgestorven koffiemerk, een prachtige uitstraling heeft.

Geheel restaureren is misschien wel zonde, alleen technisch klaarmaken of hem gewoon statisch zijn schoonheid laten uitstralen kan ook al genoeg zijn. Meld je bij ons als je er mooie plannen mee hebt. Doe het snel, voordat we ze zelf bedacht hebben, want stiekem zouden we hem graag houden…