Verkocht
€ 9.950,-
1952
Noir
100.000 km

Traction Avant 15/6

Deze 6-cilinder Traction werd nieuw geleverd in de buurt van Angers en in ’69 verkocht aan een heer in Montrelais, iets westelijker. Hij gebruikte haar veel en voor het doel waar deze koningin van de weg voor ontworpen is; reizen.  Italië, Bulgarije, Joegoslavië, Turkije en Roemenië werden bezocht. We hebben correspondentie met deze eigenaar bij de auto.

Daarna werd ze stilgezet en in ’72 verkocht naar Engeland. In ’93 kwam ze naar Nederland, waar ze uiteindelijk uit elkaar gehaald werd voor restauratie, om haar weer in oorspronkelijke glorie te herstellen. Zeker de moeite, want zoveel Six-en zijn er niet, en zeker niet van het vroege model met het “wieltje” achterop.

De liefhebber waar wij haar van kochten vertelde dat er al het nodige aan de techniek gedaan is, het laswerk aan de koets is al klaar en het plaatwerk is bijna klaar voor een nieuwe laklaag. Bij een verhuizing is er wel het nodige aan (kleine) onderdelen zoekgeraakt.

Wij kochten haar vol goede moed, om eens een totaal ander project te doen. Maar door drukte en een rij andere projecten komt het er voorlopig niet van. Dus een kans voor jou, om zo’n stoere koningin aan je zijde te hebben, leuk beurzen af te gaan en contacten te leggen voor de missende delen en haar zelf verder af te bouwen. De originele velgen zijn er in ieder geval bij, evenals een nieuwe uitlaat; een schaars onderdeel.