Verkocht
€ 8.950,-
1991
Algemeen Rood
19.000 km

Renault 4

De R4 is een Frans automobiel icoon, een stoer ding dat het altijd blijft doen. Vandaar dat ze het op het Franse platteland nog steeds veel in gebruik zijn.

Maar de Fransen hielden deze degelijkheid niet alleen voor zichzelf, ze werden over de hele wereld gemaakt en verkocht. Zo ook in Slovenië. Daar is dit exemplaar gebouwd, eind ’90. Hierna werd hij op 7 januari ‘91 geleverd in Servië, ergens rond de stad Nis.

Hij reed er een krappe 25 jaar rond, maar maakte niet erg veel kilometers. In ’14 werd hij gevonden door een lokale liefhebber, die ‘m voor dagelijks gebruik wilde gaan inzetten. Vanwege wat krassen liet hij de auto (netjes) overspuiten. Ook in Servië is LPG goedkoop, dus werd er ook een gasinstallatie ingebouwd…

Kortgeleden vond een vriend van ons uit Belgrado de auto en kocht ‘m voor ons aan. Op de stoelen kun je wel zien dat er regelmatig in- en uitgestapt is, maar verder lijkt de auto van onder tot boven wel nieuw.

Dus doe gewoon alsof je in ‘90 de Renault-showroom inloopt om een nieuwe Renault 4 te kopen. Wij spelen dan de (besnorde) verkoper, die je vraagt hoeveel je van je auto wil gaan genieten. “Nou, heel veel natuurlijk!”, antwoord jij. “Zou u dan niet overwegen op LPG te gaan rijden? Dat is vanaf 6000km al voordelig en schijnt ook nog beter voor het milieu te zijn”, zeggen wij… De rest wordt geschiedenis en jullie leven nog lang en gelukkig.