Verkocht
€ 9.950
1976
Blanc
88.000 km

Namco Pony

De Citroen Namco Pony lijkt van ver misschien een beetje op een Mehari maar is voorzien van een carrosserie van metaal en gebouwd op het chassis van een AK (besteleend).Je kunt er wel dezelfde lol mee hebben! Deze Namco Pony is een pickup uitvoering met voorin een bank voor 3 personen, je had ze ook met een metalen dak en zijkanten.

Ze werden gebouwd in de NAMCO fabriek in Thessaloniki en waren in de jaren ‘70 en ‘80 een Grieks icoon, de overstap van ezel naar een betaalbare pickup voor lokale boeren. Er waren ook modellen speciaal voor het leger, politie en publieke diensten: het was een alleskunner. Inmiddels is de Pony ook in Griekenland vrij zeldzaam geworden.

Deze Pony heeft 40 jaar op Kreta rondgereden en is in gebruik geweest bij een olijfboer in de buurt van Agios Nikolaos (een van de droogste en warmste streken van Kreta). Nadat de secretaris van de Kretenzer historische automobielclub de Pony van de boer had overgenomen (behoud van historisch erfgoed), heeft hij ‘m gerestaureerd. Ja, er bestaat ook zoiets als de Griekse slag, dus de restauratie had vooral een praktische inslag. De Pony is daarna binnen de historische automobielclub gebleven, de laatste vier jaar als eigendom van een op Kreta woonachtig Nederlands clublid. Onlangs kam hij mee naar en werd ingevoerd.

De canvas kap en deuren kunnen eenvoudig worden verwijderd, waardoor je vaten olijfolie makkelijker inlaadt. Als je dan ook nog de voorruit neerklapt, verbeter je de stroomlijn aanzienlijk en kun je lekker vliegenhappen…

We leveren ‘m met NL-kenteken, grote beurt, op maat gemaakte winterhoes en geheel nagekeken.