Verkocht
€ 16.950,-
1978
Orange Kirghiz
34.000 km

Mehari

In ’78 kwam hij op de wegen van Menorca.

De lokale dealer, Bibiloni, leverde ‘m  aan een vakantieoord in San Luis. Wat hij daar precies heeft uitgespookt en heeft beleefd, we hebben geen idee. Het kenteken geeft aan dat hij in ’82 in handen van een Duitse heer kwam, die eerst lekker op Menorca en later op Formentera rondreed.

Op het kenteken is te zien dat hij van ’93 tot ’11 braaf elk jaar de technische controle bezocht. Wat er tussen ’78 en ’93 gebeurd is (was er geen controle/ werd er niet mee gereden) is niet te achterhalen. Gezien de erg lage kilometerstand zal hij zich vast wel eens verlaten hebben gevoeld, diep in een garage onder een appartementencomplex of (vakantie)huis.

Maar voordeel van dit geringe gebruik en schaarse blootstelling aan de zon, is dat hij nog in een bijzonder mooie originele staat is. Het is een Spaans geproduceerde auto, te herkennen aan technische en uiterlijke details, zoals het canvas dak en de voorruit met ronde hoeken. De ruit kreeg bij de Franse productie al veel eerder rechte hoeken, het dak werd daar van vinyl.

Blij dat we ‘m gevonden hebben, zo mooi en onaangetast. Het ontbrekende deel van zijn levensverhaal verschaft je wellicht aanleiding om ernaar op zoek te gaan in fraaie zonnige oorden.

We leveren ‘m geheel rijklaar af.