Verkocht
€ 18.500
1981
Vert Montana
59.000 km

Mehari 4×4

We hebben er weer een, een Mehari 4×4! Deze Mehari is een van 1213 exemplaren die tussen 1979 en 1983 gebouwd zijn. Of de levering nu eindigde door gebrek aan succes of doordat de productiecapaciteit op ging aan de leveringen aan het franse leger is onduidelijk. Feit is wel dat je er een hoop lol mee kan hebben. Met de 4×4 en de Reducteur ingeschakeld kruip je langzaam maar gestaag elke heuvel op. Een wonder van snelheid is het niet, maar stoer oogt hij wel.

Vert Montana, of zoals wij wel zeggen: boswachter-groen, is zijn originele kleur. Na wat slijtage in het gebruik -laaghangende takken in het bos?- is hij ooit eens van een nieuwe laag verf voorzien. De motor is recent vervangen door een gereviseerd exemplaar, verder maakt de strak functionerende techniek en het heerlijk soepel rijden aannemelijk dat hij echt maar 59.000km gereden heeft. Ook toont de teller van de 4×4-inrichting maar 26 uur zwaar werk, vrij weinig ten opzichte van de wagens die we eerder hadden.

Een stoer gebruiksvoorwerp met wat sporen van inzet en leeftijd, maar glanzend en strak horen ze eigenlijk ook niet te zijn…. We leveren ‘m inclusief onderhoudsbeurt en APK.