Mehari 4×4

Verkocht
Prijs op aanvraag
1983
Vert Montana
51.000 km

In de Aveyron heeft hij het meeste van zijn 4×4-uren gemaakt. Bergen op, bospaden over, beekjes door? We weten het helaas niet precies, alleen de uren-teller en oude kentekenplaat zijn getuige. In 2010 kwam hij van Frankrijk naar Nederland, naar onze showroom. Voor kort, want daarna ging hij mee naar Zwitserland, lekker door de sneeuw ploegen. Daarom werd ook een hardtop gemonteerd, hij geeft iets meer weerstand aan een flink pak sneeuw.

Hij werd gebouwd op 16 december ’82, in het laatste modeljaar van de productie, nadat deze in ’79 gestart was. Het is een van de laatste van de 1213 die er ooit gebouwd zijn. Net niet zo schaars als een Sahara, maar het scheelt niet veel.

Deze laatste modellen hadden een gewijzigde zijkant, met rechthoekige achter-schermen en een hogere dorpel voor meer bodemvrijheid. Op deze modellen had je ook keuze uit een paar opties. Deze 4×4 is onder andere uitgerust met de 14-inch wielen en het reservewiel in de motorkap. Standaard krijg je een set stevigere bumpers, schijfremmen op de achterwielen, een sperdifferentieel en een set van 3 poken uit je dashboard.

Met de zwarte schakel je als gebruikelijk, de witte schakelt de 4×4 in en de rode zorgt voor een reductie, waardoor je je nog iets meer tegen het terrein kunt afzetten.

De motor drijft via een as door het speciale chassis de tussenbak achterin aan, dus niet als zijn 2cv-voorganger met 2 motoren. Maar dat was ook niet nodig; de Sahara had 2x 12pk, of iets meer. Deze Mehari haalde uit één motor al meer vermogen.

Je kunt ‘m zien als verzamelaars-stuk, maar er ook gewoon lekker je weiland of dichtstbijzijnde zandbak mee in duiken. Denk er maar eens lekker over na, of droom er gewoon bij weg.